Безбедносно-информативна агенцијаSecurity Information Agency

ДЕЛОКРУГ РАДА

БИА је цивилна, национална служба безбедности и део је јединственог безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Основни задаци БИА су заштита безбедности Републике Србије, откривање и спречавање делатности усмерених на подривање или рушење Уставом утврђеног поретка Републике Србије, истраживање, прикупљање, обрада и процена безбедносно-обавештајних података и сазнања од значаја за безбедност Републике Србије и информисање надлежних државних органа о тим подацима, као и обављање и других послова одређених Законом о БИА.

МЕДИЈСКИ МАТЕРИЈАЛ

13. мај 2019. године

...и том приликом подсетио да је на данашњи дан, 13. маја 1944. године, образовано Одељење за заштиту народа – ОЗНА, као централна контраобавештајна и обавештајна служба, са војним устројством, јединственом организационом структуром и методологијом рада.

Говор директора Братислава Гашића поводом обележавања 13. маја


13. мај 2019. године

Обавештавамо активне и пензионисане припаднике БИА и МУП-а(Ресор ДБ), да је у току реализација Пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, на локацијама: Крагујевац и Краљево.

Одлука о поступку куповине стана (.doc)

Позив за учешће(.doc)

Образац за пријаву(.doc)


25. април 2019. године

Академија за националну безбедност у Београду, у школској 2019/2020. години, уписаће у прву годину студијског програма Национална безбедност на основне академске студије 30 студената који се финансирају из буџета.