Bezbednosno-informativna agencija Security Information Agency

DELOKRUG RADA

BIA je civilna, nacionalna služba bezbednosti i deo je jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Osnovni zadaci BIA su zaštita bezbednosti Republike Srbije, otkrivanje i sprečavanje delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog poretka Republike Srbije, istraživanje, prikuplјanje, obrada i procena bezbednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za bezbednost Republike Srbije i informisanje nadležnih državnih organa o tim podacima, kao i obavlјanje i drugih poslova određenih Zakonom o BIA.

MEDIJSKI MATERIJAL


 Bezbednosno-informativna agencija sa velikim zadovoljstvom poziva predstavnike medija na "Svečanu akademiju povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije".

Svečana akademija održaće se u sredu, 17. oktobra 2018. godine, sa početkom u 14:00 časova, u svečanoj dvorani Bezbednosno-informativne agencije(ul. Kraljice Ane bb, Beograd).

 Pozivamo sve zainteresovane medije da svoje ekipe akredituju i popunjen zahtev za akreditaciju pošalju na mejl adresu mediji@bia.gov.rs najkasnije do utorka 16. oktobra u 14:00 časova.

 Preuzimanje akreditacija vršiće se u sredu 17. oktobra u periodu od 10:00 do 13:30 časova na ulazu u Bezbednosno-informativnu agenciju (kapija 1) isključivo uz lični identifikacioni dokument (lična karta ili pasoš).

 Takođe, molimo akreditovane medije da svoje ekipe upute na mesto događaja najkasnije do srede 17. oktobra u 13:30 časova, radi neophodnih priprema.

 Mediji koji iz objektivnih razloga budu sprečeni da se akredituju u gorenavedenom terminu moći će uz lični identifikacioni dokument da se akredituju na ulazu u Bezbednosno-informativnu agenciju.

 Nakon završetka Svečane akademije za predstavnike medija biće priređen koktel.

 Pozivamo Vas da ispratite ovaj događaj.


Preuzmite zahtev za akreditaciju