Bezbednosno-informativna agencija Security Information Agency

DELOKRUG RADA

BIA je civilna, nacionalna služba bezbednosti i deo je jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Osnovni zadaci BIA su zaštita bezbednosti Republike Srbije, otkrivanje i sprečavanje delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog poretka Republike Srbije, istraživanje, prikuplјanje, obrada i procena bezbednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za bezbednost Republike Srbije i informisanje nadležnih državnih organa o tim podacima, kao i obavlјanje i drugih poslova određenih Zakonom o BIA.

MEDIJSKI MATERIJAL

13. мај 2019. године

...i tom prilikom podsetio da je na današnji dan, 13. maja 1944. godine, obrazovano Odelјenje za zaštitu naroda – OZNA, kao centralna kontraobaveštajna i obaveštajna služba, sa vojnim ustrojstvom, jedinstvenom organizacionom strukturom i metodologijom rada.

Govor direktora Bratislava Gašića povodom obeležavanja 13. maja


13. maj 2019. godine

Obaveštavamo aktivne i penzionisane pripadnike BIA i MUP-a(Resor DB), da je u toku realizacija Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, na lokacijama: Kragujevac i Kraljevo.

Odluka o postupku kupovine stana (.doc)

Poziv za učešće (.doc)

Obrazac za prijavu (.doc)


25. april 2019. godine

Akademija za nacionalnu bezbednost u Beogradu, u školskoj 2019/2020. godini, upisaće u prvu godinu studijskog programa Nacionalna bezbednost na osnovne akademske studije 30 studenata koji se finansiraju iz budžeta.