Безбедносно-информативна агенцијаSecurity Information Agency

Посете агенцији

09. октобар 2012. године

Главни тужилац Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију Серж Брамерц, боравећи у Србији, посетио је са својим сарадницима Безбедносно-информативну агенцију 08.10.2012. године.

Поред чињенице да се ради о десетој посети Агенцији, Брамерц је посебно истакао да се сарадња са БИА континуирано развија и да се налази на врло високом нивоу уз све поштовање законских процедура и професионалних узуса.

Како је Брамерц још истакао, разлог посете је и упознавање са новим руководством Србије, односно Безбедносно-информативне агенције, од чијег је директора и његових сарадника током састанка отворено низ нових тема, које треба додатно да унапреде међусобну сарадњу.

06. септембар 2012. године

Обављајући послове из своје надлежности, директор Безбедносно- информативне агенције, са сарадницима, имао je 29.08.2012. године састанак са Душаном Игњатовићем, директором Канцеларије Националног савета за сарадњу са Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију.

Tом приликом, истакнуто je да je досадашња сарадња Канцеларије Националног савета за сарадњу са Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију и Безбедносно-информативне агенције била на високом професионалном нивоу и да сарадњу, на тај начин, треба наставити и убудуће.

28. август 2012. године

Дана 27.08.2012. године, директор Безбедносно-информативне агенције, са сарадницима, одржао је састанак са господином Александром Николићем, државним секретаром у Министарству одбране, господином Драганом Владисављевићем, директором Војнообавештајне агенције и господином Светком Ковачем, директором Војнобезбедносне агенције.

Током сусрета предочена је нужност веће координације у испуњавању виталних интереса, заштите безбедности Републике Србије, као и откривање и спречавање делатности усмерених на подривање Уставом утврђеног поретка Републике Србије.

22. август 2012. године

Након што је Одлуком Владе Републике Србије 03.08.2012. године постављен нов директор Безбедносно-информативне агенције, извршена је у складу са законом примопредаја дужности, са дотадашњим директором Агенције.

У склопу досадашњих активности, Агенцију су посетили председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, односно први потпредседник Владе задужен за одбрану, безбедност и борбу против корупције и криминалa и министар одбране Александар Вучић.

У радној посети Безбедносно-информативној агенцији 13.08.2012. године боравили су повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић и заштитник грађана Саша Јанковић, са сарадницима, о чему је јавност била благовремено и адекватно информисана.

Такође, дана 14.08.2012. године одржан је Колегијум Безбедносно-информативне агенције, на којем су руководиоци основних организационих јединица информисали директора о тренутном стању и текућим питањима, са становишта своје надлежности.

Свечаном делу колегијума присуствовао је и бивши директор Агенције, Саша Вукадиновић.