Додељена одликовања поводом Дана државности Србије - Заслуге за одбрану и безбедност - Прва управа БИА

Додела одликовања
07. март 2019.

Председник Србије Александар Вучић уручио је поводом Дана државности Србије одликовања заслужним институцијама и појединцима. Сретењским орденом одликовани су појединци, институције или удружења у области културе, привреде, науке, дипломатије, медицине, спорта.


Свечаности у Председништву Србије присуствовали су министри Ивица Дачић, Небојша Стефановић, Златибор Лончар, Александар Вулин, Владан Вукосављевић, директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислав Гашић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, као и премијер Бугарске Бојко Борисов, који је међу лауреатима.


Председник Александар Вучић истакао је да су пред државом и друштвом велики изазови, а да су централне вредности којима се руководимо- слобода, мир, равноправност и љубав према Србији. 


За узорно и часно извршавање дужности и обављање задатака из области безбедности, орденом заслуга за одбрану и безбедност другог степена, одликована је Прва управа Безбедносно-информативне агенције (БИА). Одликовање је примио Бојан Димић, начелник Прве управе. 

Фотографије

Видео запис