Саопштење БИА 29.11.2023. године

29. новембар 2023.

Београд 29.11.2023. године - Поводом наставка напада појединих медија на Безбедносно-информативну агенцију, а у вези са експлицитним снимком господина Ђорђа Микетића, саопштавамо да БИА неће допустити да буде увучена у политичке игре господина Микетића и његове политичке опције и понављамо да Агенција за настанак и ширење поменутог материјала, из више разлога неумесне садржине, не сноси никакву одговорност.

Један од задатака БИА је и заштита државних органа, самим тим и Народне скупштине Републике Србије и њених посланика, због чега је Агенција, у складу са законским овлашћењима, одмах и покренула истрагу. Непобитно је утврђено да је снимак аутентичан и да је настао својевољно и без присиле, што је господин Микетић јавно и потврдио, као и да га је направила мушка особа која се налазила у истој просторији са господином Микетићем и непознатом женском особом.

Нико други осим господина Микетића и осталих учесника у догађају са експлицитног снимка не може да сноси одговорност за његов настанак као и за његову дистрибуцију. Господин Микетић је сам у јавности отворио тему свог снимка и сам мора да сноси последице своје одлуке, зато позивамо и њега и поједине медије да престану са покушајима да у своје политичке игре увуку  Безбедносно-информативну агенцију.