Саопштење

03. новембар 2023.

 

 

Београд 03. новембар 2023. године Председник Александар Вучић и Србија сусрећу се са претњама и уценама које се могу поредити само са аустро-угарским ултиматумом из 1914. године. Од нас се тражи да признамо Косово, да напустимо Републику Српску и да уводећи санкције Руској Федерацији престанемо бити суверена земља и нација. Уколико би пристали да то и учинимо следећи захтев би био протеривање кинеских инвестиција, безусловна технолошка и економска зависност од Запада, као и наставак политичке и територијалне дезинтеграције Србије и прихватање западних вредности у којима нема места за традиционалну породицу и нацију, а на крају ни за социјалну правду.

 

САД и ЕУ траже моју главу као предуслов за неувођење санкција Србији. Нисам узрок уцена и притисака на Србију и Српски свет, али нећу да дозволим да будем повод за уцене и притиске на Србију и Српски свет. Зато подносим неопозиву оставку на место директора БИА.

 

Санкције које су уведене мени јесу доказ моје упорне борбе за јединство Срба, али увођење санкција Србији, за шта би се искористило моје даље руковођење БИА, биле би доказ моје себичности. Први показатељ исправности моје одлуке биће лицемерне изјаве функционера САД и ЕУ у којима ће се заклињати да нису ни хтели да нам уведу казне и санкције. Моја оставка неће променити политику САД и ЕУ према Србији, али ће успорити нове захтеве и уцене. Санкције Русији нису добили, српско признање Косова нису добили, али једну српску главу јесу. Одбијам да због било ког положаја постанем део антируске и антисрпске хистерије, да престанем да бринем о Републици Српској и њеном опстанку и да престанем да верујем у неминовност уједињења Срба и стварања Српског света, одбијам да одустанем од политике војне неутралности и братства са Русијом и Кином. Ово је мала победа САД и ЕУ, али и моја велика победа јер сам доказао да су Србија и српски народ вредни сваке жртве. Мала је моја жртва у односу на величину светиња које браним.

 

Захваљујем се председнику Вучићу на прилици да браним Србе и Србију и молим га да остане председник свих Срба, последњи слободни вођа у Европи, на понос свих Срба. Надам се да ћемо и у овим изборима заједно водити борбу за слободну Србију.

 

Живела Србија

Живела Република Српска

Живео Српски свет

 

Директор БИА

Александар Вулин